sâmbătă, 5 martie 2011

Antrenament pentru un piept masim

Probabil cea mai controversata grupa musculara este pieptul. Toti amatorii de culturism, dar si profesionistii isi fac probleme pentru cresterea lenta a muschilor pectorali.
Explicatia anatomica pentru faptul ca pieptul nu creste la fel de intens ca si ceilalti muschi din corp este ca celulele musculare din zona aceasta sunt mai putin numeroase decat cele din alte parti ale corpului, astfel ca pieptul ramane in urma.
Chiar daca exista culturisti, de top, care au o structura genetica favorizanta pentru cresterea musculara, nu toti se bucura de asta din cap pana in picioare. Chiar si la cei mai dezvoltati, exista probleme in zona pieptului. Si nu numai!
Spre exemplu, exista culturisti care se straduiesc sa aiba pectorali masivi si nu dau importanta faptului ca deltoizii si tricepsii bine lucrati si puternici il ajuta in exercitiul pectoralului. Mai exact, "fura" din efortul pe care ar trebui sa il depuna muschii pieptului. Daca asta e si problema ta, iti dam noi o solutie utilizata de multi specialisti.
In primul rand, trebuie sa controlezi foarte bine miscarea pe care o faci si sa nu te chinui cu greutati foarte mari. Lucreaza cu greutatea ta, nu trebuie sa te chinui cu 100 kg pentru a le arata baietilor din sala ca esti puternic! Lasa egoul deoparte si reduce greutatea halterei sau a halterei in asa fel incat sa creezi acea conexiune muschi-creier.
Chiar daca e mai mica greutatea, vei putea observa ca in loc sa te doara tricepsul, vei avea febra musculara la piept. E important ca in timpul miscarii sa controlezi totul, asftel ca trebuie sa lasi bara usor, pana iti atinge pieptul si sa ridici in egala masura. Nu smuci si ai grija sa lasi mainile cat mai jos!
O alta solutie poate fi folosirea tehnicii de preepuizare. Ce inseamna asta? Ei bine, inverseaza miscarile. In loc sa faci impins la inceputul antrenamentului, fa un exercitiu de izolare (fluturari cu gantere, timp de 3-5 serii).
Astfel preobosesti pectoralii, iar greutatea mica folosita il va face sa lucreze la o capacitate mai mare. Adica, un muschi neobosit ar lucra, sa zicem, la 30% din capacitatea sa cu greutatile respective, insa cand este epuizat, lucreaza la o capacitate de 60%.
Oricum, fluturarile sunt un exercitiu foarte util pentru piept pentru ca forteaza mult muschiul si nu primeste ajutor din nicio alta parte. Daca facem o analogie, pasarile migratoare au pieptul foarte mare. De ce? Pentru ca le ajuta la zburat (miscarea pe care o fac e de fluturare) si tocmai din cauza miscarii lor excesive au dobandit aceasta masa musculara in zona pieptului.
Asadar, daca ai probleme cu musculatura pieptului, incearca sfaturile noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu