Pe langa asta, e foarte probabil sa faci doua sau mai multe exercitii cu functii identice, ceea ce nu este corect. Niciodata nu trebuie sa repeti exercitiile intr-un antrenament!
Exista metode foarte eficiente de a alcatui un program de antrenament ce va face sa cresteti in potentialul vostru maxim.
Chiar daca, de la individ la individ, capacitatea de toleranta a volumului de antrenament difera, e bine sa te mentii in limitele refacerii optime si sa nu ajungi la supraantrenament.
Iata un exemplu de cum ar trebui sa arate un antrenament eficient. Tine minte ca exercitiile grupate nu trebuie facute in acelasi antrenament.
- Pentru deltoizi: - Impins cu bara/impins cu gantere/impins la aparat. - Ridicari laterale cu gantere/ ridicari laterale la aparat/ridicari laterale cu maner la scripeti.
- Pentru dorsali: - Ramat cu haltera/ ramat cu gantere/ ramat la scripeti/ ramat la aparat. - Treactiuni la bara/ tractiuni la scripeti/ tractiuni la aparat.

- Pentru pectorali: - Impins din culcat orizontal cu bara/ impins din culcat orizontal cu gantere/ impins din culcat orizontal la aparat. - Impins din culcat inclinat cu bara/ impins din culcat inclinat cu gantere/ impins din culcat inclinat la aparat. - Fluturari cu gantere la banca orizontala/ peck-deck/ “crucea” la scripeti.
- Pentru bicepsi: - Flexii cu bara/ flexii la scripeti. - Flexii Hammer/ flexii revers/ flexii cu bara EZ priza apropiata. - Flexii concentrate cu gantera/ flexii concentrate cu maner la scripeti.
- Pentru tricepsi: - Extensii cu bara din culcat/ extensii la aparat din sezand/ extensia unei gantere din sezand/ extensii cu bara din sezand. - Flotari intre banci/ impins apropiat.
- Pentru picioare: - Genuflexiuni/ genuflexiuni la aparatul culisant/ genuflexiuni Hack/ impins la presa. - Flexii intins pe banca/ flexii din sezand/ flexii din picioare. - Indreptari cu picioarele drepte. - Ridicari pe varfuri din picioare/ ridicari de varfuri la presa/ ridicari pe varfuri, tip “magarus”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu